Info

Yalansavar

Sorgulayıcı düşünce ve bilimsel yönteme gönül vermiş bir grup skeptik ve bilim tutkunun bir araya gelmesiyle kurulmuş Yalansavar ekibinin resmi podcastı. Yapımcılığı ve sunuculuğunu Dr. Işıl Arıcan'ın üstlendiği bu podcastta her bölümde farklı ekip üyeleri ile eleştirel düşünce ve şüphecilik hakkında sohbet edecek, mantıksal safsatalara ve argüman irdeleme yöntemlerine değinecek, sözdebilimden paranormal iddialara, şarlatanlıktan yanıltıcı haberlerde dek muhtelif asılsız iddiaları irdeleyeceğiz. (yalansavar.org)
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2022
March


2021
February
January


2020
December
October
August
June
March
February


2019
September
January


2018
December
October


2017
June
April
February


2016
December
September
August
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: June, 2016
Jun 27, 2016

Podcastımızın bu bölümünde Nobel Ödülleri ve benzeri büyük başarılara imza atmış kişilerde gözlemlenen ilginç bir fenomen olan "Nobel Hastalığı"ndan bahsediyoruz.  Nobel hastalığı, bir alanda büyük bir başarıya imza atmış bazı ünlü isimlerin ilerleyen yıllarda uzmanlık alanları dışında ve hatta kimi zaman sözdebilim alanında ortaya sürdükleri desteksiz iddialarla kendini gösteren ilginç bir durum.
Sobhet boyunca Nobel ödüllerinin bilim dünyasındaki yeri hakkında sohbet ediyor, Nobel hastalığından muzdarip bazı bilim insanlarından örnekler veriyor ve bu kadar zeki insanların nasıl olup da bu yanılgılara düştüklerini tartışıyoruz. 

Nobel Hastalığından muzdarip olan ünlü isimler: Linus Pauling, Luc Montaignier, Karry Mullis, Peter Duesberg, William Shockley

Jun 6, 2016

Bu bölümde bir alternatif tıp uygulaması olan homeopatiden bahsediyoruz. Homeopatinin temel ilkelerini, iddia edildiği etkinliğe ilişkin olası kanıtları mercek altına yatırıyor, insanlığın gelişimi boyunca ortaya çıkmış büyü ve öz düşüncesinin homeopati ile olan ilintisi ve popüler olma nedenlerinden bahsediyor ve homeopati kullanımı ile ilgili sakıncalara değiniyoruz.

1